Srbi dominiraju u regionu po broju sportista na Igrama, evo koga je najmanje

Svečana ceremonija će se održati večeras na reci Seni

26.07.2024. 16:40
  • Podeli:
Tan2024-05-1213211035_3 zastave srbija tanjug-66642973767bd.webp Foto: Tanjug

Olimpijske igre u Parizu večeras počinju, a već sutra će srpski sportisti u pohod na medalje.

Srpsku zastavu na otvaranju nosiće Maja Ognjenović iaterpolista Dušan Mandić, a našu zemlju će u Francuskoj predstavljati ukupno 112 sportista u 15 različitih sportova.

Srbija će tako biti najzastupljenija zemlja iz regiona u Parizu, a odmah iza nje sa 90 sportista nalazi se Slovenija.

Slovenci su u Pariz došli bez svoje dve najveće sportske zvezde košarkaša Luke Dončića i bicikliste Tadeja Pogačara, ali će biti zastupljeni u takođe u 15 sportova, a svoje muške i ženske ekipe imaće u rukometu, a tu su po prvi put i odbojkaši.

Hrvatska sa 73 sportista napada medalje u Parizu. 

Svoj državni tim u Parizu imaće i Crna Gora. Vaterpolisti su se ponovo izborili za svoje mesto na Igrama, a ovoga puta boje Crnogoraca neće braniti tradicionalno kvalitetne rukometašice. Pored vaterpolista kojih je 13, Crna Gora ima i šest predstavnika u individualnim sportovima što daje ukupnu brojku od 19 sportista.

Severna Makedonija i Bosna i Hercegovina nemaju svoje timove u Parizu. Makedonce će predstavljati sedam, a Bosnu samo pet sportista, od kojih je ubedljivo najpoznatija plivačica Lana Pudar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()