Srbijo, budi ponosna: Još dve medalje za srpske boksere

Jovan Nikolić prvak Evrope, Simiću i Veletiću srebrne medalje

28.04.2024. 21:01
  • Podeli:
srpski bokseri rastko simic dusan veletic-662e9d01056e1.webp Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Mladi srpski bokser Jovan Nikolić osvojio je titulu prvaka Evrope, pošto je večeras u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 71 kg, savladao Gruzijca Eškerhana Madijeva 4:1.

Nikolić je nošen podrškom sa tribina u hali "Aleksandar Nikolić" preokretom u trećoj rundi doneo prvo zlato muškom timu Srbije na šampionatu.

Rastko Simić, u kategoriji do 80 kg, osvojio je srebrnu medalju, nakon što je u finalu izgubio od Hrvata Gabrijela Veočića (5:0).

Srebro je osvojio i Dušan Veletić, u kategoriji +92 kg, koji je u finalu poražen od Španca Ajube Gadfe Drisi El Aisauija prekidom u drugoj rundi.

Srpski muški tim na ovom šampionatu osvojio je i šest bronzi - Rade Joksimović, Omer Ametović, Almir Memić, Vahid Abasov, Veljko Ražnatović i Sadam Magomedov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()