U ratu poginuo mladi ukrajinski bokser: Evropsko prvenstvo zamenio za front

Posle dva ranjavanja Galiničev se ponovo vratio na ratište

28.03.2023. 15:56
  • Podeli:
Maksim Galiničev-6422ecf4c7d3c.webp Foto: Printskrin/ Facebook / Maxim Galinichev

Mladi ukrajinski bokser Maksim Galiničev (22) ostavio je život braneći domovinu. Imao je priliku da ide na Evropsko prvenstvo u maju 2022, ali je tu priliku odbio kako bi kao dobrovoljac otišao u rat i priključio se desantnim trupama. Poginuo je u borbi u oblasti Luganska.

Galiničev je u svojoj kratkoj karijeri osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2018. 

"Rat je odneo još jednog pravog patriotu, talentovanog boksera i divnu osobu Maksima Galiničeva. Perspektivni ukrajinski bokser osvojio je zlato Evropskog prvenstva za mlade 2017. godine, bio je osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama mladih 2018. i osvajač srebra na Evropskom prvenstvu do 22 godine 2021.", navodi se u poruci koja je objavljena povodom pogibije ukrajinskog boksera.

Posle dva ranjavanja Galiničev se ponovo vratio na ratište 10. marta 2023. godine, a život je izgubio 15 dana kasnije. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()