Uprava F1 nema zamerke na trku u Džadi

Generalni direktor Formule 1 Ros Bron stao je na stranu direktora trke Majkla Masija.

08.12.2021. 13:03
  • Podeli:
Ros Bron_Kristijan Horner_Profimedia.jpg Foto: Profimedia

Na Masijevu adresu je stigla salva kritika posle prošlonedeljnog haotičnog nastupa na Velikoj nagradi Saudijske Arabije. Ova staza je ove sezone debitovala u Formuli 1 i neće se po dobrom navoditi kroz istoriju.

"Želim da pohvalim FIA i Masija za dobro vođenje izuzetno teškom trkom. Znam da neki ljudi smatraju da su neke od odluka bile kontroverzne, ali ja ne mislim tako. Mislim da je Majkl to pragmatično rešio. Nije on pravio nikakve dogovore", napisao je Bron u kolumni za sajt Formula 1“ i naglasio da se svaki takmičar tretira jednako. 

Luis Hamilton, vozač Mercedesa i Maks Ferštapen, iz Red Bula trkali su se u Džedi za prevlast pred poslednju trku u sezoni. Pobedom Hamiltona došlo je do izjednačenja i do nedelje slušaćemo odjeke „loše vođene trke i neuredne razmene, sa početnom konfuzijom gde će Verštapen biti postavljen i dva prekida u nastavku“.

Bilo kako bilo ko pobedi u Abu Dabiju biće proglašen za šampiona 2021. Formula 1 se na ovom mestu vozi od 2009. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()