Žetva medalja: Srpski kik-bokseri osvojili 43 odličja na Svetskom kupu u Budimpešti

Na takmičenju je učestvovalo 2.250 boraca iz celog sveta

18.06.2024. 11:04
  • Podeli:
kik boks, 2016 - profimedia-662778a62aa07.webp Foto: Profimedia

Reprezentativci Srbije u kik-boksu osvojili su 43 medalje na Svetskom kupu u Budimpešti, saopšteno je danas.

Srbiju je na Svetskom kupu u Budimpešti predstavljalo 46 takmičara u kategoriji juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na Svetskom kupu je učestvovalo 2.250 kik-boksera iz celog sveta, a reprezentativci Srbije su osvojili 17 zlatnih, 11 srebrnih i 15 bronzanih odličja.

"Utisci su izvanredni. Takmičilo se mnogo novih reprezentacija sa sjajnim takmičarima, ali pokazali smo visok nivo kvaliteta i zasluženo smo osvojili veliki broj medalja", izjavio je predsednik Kik boks saveza Srbije Duško Basrak.

"Bilans odličja je mogao da bude još impresivniji, jer u nekim mečevima u kojima se lomio rezultat nedostajalo nam je i malo sreće. Takođe, prema priznanju zvaničnih lica bilo je nekih kardinalnih sudijskih grešaka, ali generalno moramo da budemo više nego zadovoljni. Turnir je bio besprekorno organizovan, u dvorani se nalazilo čak pet ringova tako da će ovo biti dragoceno iskustvo za naše borce", konstatovao je Basrak.

Selektor kik-boksera Srbije Siniša Vladimirović pohvalio je ceo tim.

"Pokazali smo visok stepen zajedništva, međusobno su jedni drugima pružali podršku i zaista njihovo ponašanje i zalaganje u ringu služi nam na čast i ponos. Ovo je bila odlična provera i slika je sada mnogo jasnija. Većina reprezentativaca je potvrdila status, a neki će morati da traže i čekaju drugu priliku", zaključio je Vladimirović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()