Aleks Koređa objašnjava zašto se Đoković i Nadal ne druže

Govorimo o jednom od najvećih rivalstava u istoriji sporta, rekao je nekadašnji teniser

05.02.2023. 10:28
  • Podeli:
Aleks Koređa-63df7390f2814.webp Foto: Profimedia

Bivša teniska zvezda Aleks Koređa objasnio je javno odnos Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, dvojice tenisera koji su formirali jedno od najvećih rivalstava u sportu.

Nadal i Đoković su dominirali tenisom poslednjih godina, zajedno sa nedavno penzionisanim Rodžerom Federerom. Đokovićev se trijumfom na Australijan openu izjednačio sa rekordom Španca po broju osvojenih grend slem titula - 22.

I dok Koređa veruje da se par međusobno poštuje, on smatra da im je teško da budu prijatelji s obzirom na to kakvo je njihovo rivalstvo. Govoreći za španski radio Kadena SER, Koređa je rekao: 

"Mislim da Nadal i Đoković imaju odnos poštovanja, ali ne vidim da idu zajedno na večeru da razgovaraju o situacijama. U tenisu je svako veoma zatvoren, naročito kada je priča o igri i timu. I nama se desilo isto, drugačije su navike, drugačiji raspored, drugačiji način života. Federer i Nadal imali rivalstvo i pretvorili u nešto bliže, Đoković i Nadal su bili na suprotnim putevima ideala".

Koređa je naveo svoj odnos i rivalstvo sa Karlosom Mojom, koji sada trenira Nadala, navodeći da im je bilo teško da ostanu prijatelji dok se takmiče jedan protiv drugog. 

"Mislim da obojica imaju veoma duboku viziju sporta, dali su sve od sebe za svoj cilj. Govorimo o jednom od najvećih rivalstava u istoriji sporta. Ne znam da li je tako lako biti najbolji prijatelj nekome sa kim rizikujete toliko stvari. Moja i ja smo bili veliki prijatelji, on me je pobedio u finalu Rolan Garosa, a ja njega u finalu Mastersa. Nenamerno, dođe vreme kada prestaneš da daješ prilike jer ne želiš da olakšaš drugome i prestaneš da budeš blizak... Pa zamislite šta se dešava sa Rafom i Novakom. Oni se poštuju, mislim da nemaju prijateljstvo da jedan drugom šalju poruke, nešto što su Rodžer i Rafa radili. Njih dvojica su bili opušteniji. Najvažnije od svega je da postoji međusobno poštovanje".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()