Alkaraz preti Đokoviću: Cilj je jasan - odbrana Indijan Velsa

Masters se igra od 6. do 17. marta

07.03.2024. 11:21
  • Podeli:
Karlos Alkaraz-65ae617c39605.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je da mu je cilj da odbrani titulu na Mastersu u Indijan Velsu.

"Došao sam da odbranim titulu. Biće teško. Tu su najbolji igrači sveta, neki od njih igraju sjajan tenis ove godine. Došao sam da odradim ono što želim, osećao sam se dobro na treningu. Verovatno neki ljudi razmišljaju o povredi mog zgloba. Videćemo da li ću biti 100 odsto spreman, ali ja se osećam bolje. Ne mislim na te stvari, nego o odbrani titule", dodao je Alkaraz.

Alkaraz je prošle godine u finalu Indijan Velsa savladao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 6:2.

"Sjajno je vratiti se ovde. Zaista sam srećan što mogu ovde ponovo da igram. Ovde imam mir, zato volim da igram u Indijan Velsu", rekao je Alkaraz.

Retki su teniseri koji su poslednjih nekoliko godina pobeđivali Đokovića na velikim turnirima, a među njima jeste Alkaras koji ga je 2023. godine savladao u finalu Vimbldona. Sličan podvig je nedavno napravio i Janik Siner u polufinalu Australijan opena, a mladi Španac smatra da je to pokazatelj da nova garda tenisera polako preuzima primat od srpskog asa.

"Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo ga pobeđivali. Mislim da polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da pobedimo njega u velikim mečevima. Potrudićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta. Ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou u ovoj formi, stvari će postati veoma komplikovane i uvek ćemo ga videti kao jednog od najboljih", naglasio je Alkaras.

Žreb je tako hteo da Karlos Alkaras, trenutno drugi igrač sveta i Novak Đoković ne mogu da se sastanu pre finala u kalifornijskoj pustinji.

Španac je ove sezone upisao šest pobeda i tri poraza, a u prvom kolu Indijan Velsa je slobodan, dok će se u drugom sastati sa Mateom Arnaldijem iz Italije.

Masters u Indijan Velsu igra se od 6. do 17. marta za nagradni fond od 9.495.555 dolara. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()