Ana Ivanović o izjednačavanju muškog i ženskog tenisa: Najveći problem nije u tenisu

Rešenje je u tome da muškarci prihvate da razlika ne sme da postoji

28.01.2024. 12:07
  • Podeli:
profimedia-0494148459 ana ivanovic-657c817903839.webp Foto: Profimedia

Nekada najbolja teniserka sveta, šampionka Roland Garosa, Ana Ivanović (37) postala je počasni gost turnira u Lincu.

Srpska teniserka je, tokom karijere, u ovom austrijskom gradu osvojila dve titule, 2008. i 2010, a 2013. je igrala finale. Turnir se održava sledeće nedjelje, a unapređen je u status VTA 500.

"Mislim da zaslužuje taj nivo. Linc je uvek privlačio dobre teniserke", ističe Ivanovićeva u intervjuu za sajt takmičenja. 

Ana je odgovorila i na pitanje šta je neophodno da se muški i ženski sport finansijski potpuno izjednače:

"Iako su nagradni fondovi na najvećim turnirima sada jednaki, još postoji razlika između muškog i ženskog sporta. Najveći problem nije u tenisu, već u činjenici da postoji nejednakost u svim sportovima i samoj sportskoj industriji. Mislim da to može da se reši samo ako muškarci prihvate da razlika ne sme da postoji i izbore se za pravo jednakog plaćanja", ističe Ivanovićeva.

Mnogo teniserki su poslednjih godina uzele reket u ruke posle majčinstva. Ana ima tri sina i nikada joj nije palo na pamet da se vrati na teren.

"Zaista ne mogu da zamislim da se vratim na teren. Život sa troje dece je veoma zahtevan. Nedostaje mi tenis, ali želju za sportom nadoknađujem odlaskom u teretanu tri puta nedjeljno. Ponekad igram tenis sa suprugom i nadam da ću ove godine češće igrati", optimistična je Ana.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()