Čudo koje je uznemirilo Ukrajinu: Tinejdžerke se rukovale posle teniskog meča

Automatski je uradila ritual posle meča i rukovala se sa protivnicom, ističe otac mlade teniserke

22.01.2024. 14:15
  • Podeli:
Ukrajinska i ruska teniserka-65ae6a2744598.webp Foto: Printscreen/Instagram/NEXTA

Juniorski teniski meč na Australijan openu između Vlade Minčeve i Elizaveta Kotlijar, koji je završen rezultatom 6:2, 6:4, ostao je u senci gesta koji je okarakterisan kao izdajnički - dve mlade teniserke su se rukovale. Ovo se desilo prvi put od kada su, pre skoro dve godine, počeo rat između Ukrajine i Rusije, s obzirom na to da je Ukrajincima u tenisu zabranjeno da se pozdravljaju sa Rusima i Belorusima

Ovo rukovanje ruske i ukrajinske teniserke privuklo je veliku pažnju, a komentari su bili van svake kontrole čak iako je reč o devojci od 16 godina koja nije u obavezi da pojmi sukobe dve zemlje.  

Na kraju je zbog ovog uobičajnog gesta na teniskim terenima morao da se izvinjava i svoju kćerku pravda otac Konstantin Kotlijar.

"Lisa ima samo 16 godina, još nema pravog iskustva na tako značajnim takmičenjima kao što su grend slem turniri. Takvi turniri stvaraju veliki pritisak na sportiste. Na početku karijere teško je da se nosite sa ovim i da ne budete nervozni. Nažalost, moja ćerka se nije osećala smireno posle poraza, došle su do izražaja njene emocije, pa nije u potpunosti kontrolisala svoje ponašanje. Automatski je uradila ritual posle meča i rukovala se sa protivnicom, ne shvatajući da se iza mreže nalazi predstavnica zemlje koja je izvršila napad na našu otadžbinu. Ovo je bila greška, zbog čega je Lisi veoma žao i uverava da nikada više neće dozvoliti da se ovo ponovi. Ona je iskrena patriotka Ukrajine, tako će ostati i u budućnosti", poručio je otac Ukrajinske teniserke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()