Đere se naigrao, pa izgubio: Kraj Australijan opena za drugog najboljeg srpskog tenisera

Meč je trajao duže od tri sata

16.01.2024. 08:11
  • Podeli:
Laslo Đere-65a62bb1a0c39.webp Foto: AP Photo/Louise Delmotte/Tanjug

Srpski teniser Laslo Đere zaustavljen je na startu Australijan opena, pošto je posle velike borbe u pet setova poražen od Francuza Artura Kazoa 6:2, 6:7 (3:7), 6:2, 3:6, 6:2.

Meč je trajao tri sata i 28 minuta.

Đere je 33. igrač sveta i poražen je od lošije plasiranog rivala - 133. tenisera na ATP listi. 

Kazo je u prvom setu napravio dva brejka odmah na početku. 

U drugom su teniseri osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Đere dobio sa 7:3.

Francuz je potom u trećem setu dva puta oduzeo servis Đereu, koji je uspeo da uzvrati u četvrtom setu, u kome je posle vođstva od 4:2 sačuvao prednost brejka i izborio peti set.

Kazo je u odlučujućem setu napravio dva brejka i posle druge meč lopte plasirao se u 2. kolo. Sledeći meč igraće sa pobednikom duela Holger Rune (Danska) - Jošihito Nišioka (Japan).
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()