Đoković ekspres krenuo kroz Pariz: Nole deklasirao Ebdena za drugo kolo olimpijskog turnira

Srpski teniser je do sada učestvovao na pet olimpijskih igara

27.07.2024. 15:14
  • Podeli:
oi 2024, novak đoković - 27 jul 2024 - foto Reuters (2)-66a4ef38c55e6.webp Foto: Reuters

Najbolji teniser sveta u istoriji Novak Đoković uspešno je započeo put ka osvajanju jedine velike titule koja mu nedostaje u karijeri (u ovom slučaju zlatne medalje), pobedivši u prvom kolu olimpijskog turnira Australijanca Metjua Ebdena sa 2:0 (6:0, 6:1).

Đoković je bio superioran tokom celog meča, što se i očekivalo, jer je Ebden u suštini dubl igrač - on je i uspeo da "upadne" na Olimpijske igre samo zato što je jedan od najboljih dubl igrača planete, pa je kao zamena upao u žreb za pojedince - što je stvar koja može da se desi samo u tenisu.

Bilo kako bilo, Nole je opravdao ulogu favorita, ne ostavljajući ni gram nade Australijancu da se približi mogućnosti da napravi eventualno iznenađenje, pa je na svom petom učešću na OI - što je rekord za singl igrača - ostvario ubedljivu pobedu.

Malo je nedostajalo i da Đoković pobedi bez izgubljenog gema - pet puta je uzastopno oduzimao servis rivalu. Ipak, je Ebden u petom gemu drugog seta, bez izgubljenog poena, uspeo da smanji vođstvo Srbina na 4:1, što je i znao da proslavi. No, to je bilo sve u ovom meču - u naredna dva gema Nole je opet dominirao, zasluženo došavši do prvog trijumfa na ovim Olimpijskim igrama.

Đoković bi u drugom kolu trebalo da igra protiv boljeg iz meča između Rafaela Nadala i Martona Fučoviča, ali još nije poznato da li će Španac igrati u singlu na OI.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()