Đoković o promenama u timu: Nije trebalo mnogo vremena da se prilagodim novoj ekipi

U Rimu je već sparingovao sa Grigorom Dimitrovim i Holgerom Runeom

08.05.2024. 17:29
  • Podeli:
novak đoković rim AP PhotoGregorio Borgia tanjug-663b9a13f3ec1.webp Foto: AP PhotoGregorio Borgia Tanjug

Novaka Đokovića očekuju novi izazovi na Mastersu u Rimu, a u prethodnom periodu napravio je nekoliko promena u svom timu.

Srpski teniser je pehar na Mastersu u Rimu osvajao u šest navrata, a sada je govorio na konferenciji za medije pred početak pohoda na novu titulu.

„Imao sam dosta vremena da se odmorim i treniram. Stigao sam pre dva dana da bih trenirao na centralnom terenu, a očigledno imam četiri ili pet dana pre prvog meča“, rekao je Đoković.

U Rimu je već sparingovao sa Grigorom Dimitrovim i Holgerom Runeom.

„Drugačije je kada trenirate sa njima, igrate, vidite gde je vaša igra, dižete formu za prvi zvanični meč. Nadam se da ću u Rimu moći da igram bolje nego u Monte Karlu. Želja je uvek da doguram daleko“, prenosi Nova.

Tokom prethodnih meseci Novak je prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem, glavnim trenerom, i Markom Panikijem, koji je bio zadužen za kondiciju. Sada su na njihovim mestima Nenad Zimonjić i Gehbard Fil-Grič, koji je već u prošlosti radio sa Đokovićem.

„Trenutno radim sa kondicionim trenerom sa kojim sam radio dugi niz godina. Nije trebalo mnogo vremena da se prilagodim na njegov program i pristup. Zaista se dobro poznajemo. Osećam da smo dobro sinhronizovani u pogledu toga šta želimo da radimo, kako želimo da pristupimo treningu. Uz Nenada (Zimonjića), takođe. Zadovoljan sam kako je proteklo 10, 14 dana što se tiče treninga“, zaključio je Novak.

Đoković će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Roman Safijulin – Korentan Mute.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()