Đoković prošao čuvenu brojku od 400 nedelja na mestu broj 1: Sve preko sada je bonus

Najbolji teniser sveta ne želi da stane u Torinu

13.11.2023. 08:24
  • Podeli:
Novak Đoković-6551cee4b3b83.webp Foto: AP Photo/Antonio Calanni/Tanjug

Novak Đoković sezonu završava kao najbolji teniser sveta i to mu je u karijeri pošlo za rukom osmi put u karijeri. Ono što je od toga značajnije jeste što je ovim uspehom prošao čuvenu brojku od 400 nedelja na vrhu ATP liste, a ima obezbeđenih još šest. 

Do opstanka na provoj poziciji srpski teniser je došao posle pobede nad Holgerom Runeom (2:1) na Završnom turnriu u Torinu

"Hteo sam odmah da dobijem prvi meč i obezbedim "broj 1" na kraju godine. Sam sebi sam postavio taj pritisak, ali sam uspeo i "rasteretio" se za nastavak turnira", rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Prokomentarisao je Novak i duel sa Runeom:

"Bio je težak meč. Uvek je tako protiv Runea. Igrao je sjajno. Imao sam taj pad u taj-brejku drugog seta, ali sam treći odigrao sasvim solidno. Cilj je ispunjen i sve sada preko je bonus", istakao je Đoković, koji brani titulu i sada želi da sedmi put osvoji završni Masters.

Meč će se pamtiti po tome što je Novak slomio dva reketa nakon izgubljenog seta.

"Izvinjavam se deci koja su gledala", našalio se Đoković i zahvalio italijanskoj publici na podršci, uz opasku da se u Torinu, baš kao i u Rimu, oseća kao kod kuće, što je potvrdio i obraćanjem na tečnom italijanskom jeziku.

Đoković se u utorak sastaje sa Italijanom Janikom Sinerom, koji je u prvom meču savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u setovima.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()