Đoković smanjio šanse za završni Masters? Evo šta mu treba da se nađe u Torinu

Novak je trenutno na 6. mestu kada je u pitanju ATP trka, a mesta ima samo za najboljih osam u kalendarskoj godini.

22.10.2024. 10:00
  • Podeli:
novak đoković, slem šest 6 kraljeva, 17 okt 2024 - foto Reuters-671150e511663.webp Foto: Reuters

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, odlučio je da ne igra na Mastersu u Parizu i otkazao je turnir u Bersiju na kojem je branio bodove.

Đoković se tako suočava sa novim padom na ATP listi, jer će izgubiti 1.000 bodova i gotovo je sigurno da će ga posle Bersija prestići Danil Medvedev i da će pasti na peto mesto.

Ali, to nije sve. Novak takođe dovodi u veliku opasnost i svoje učešće na završnom Mastersu u Torinu.

Naime, Đoković je trenutno na 6. mestu kada je u pitanju ATP trka, a mesta ima samo za najboljih osam u kalendarskoj godini.

Iza Đokovića su Kasper Rud na 7. mestu i Andrej Rubljov koji je na osmoj poziciji. Rud ima svega 65 bodova manje od Đokovića i velike su šanse da će ga preteći. Takođe, Novak ne beži mnogo ni Andreju Rubljovu, koji ima 250 bodova manje, ali trenutno igra u Bazelu, gde u slučaju pobede može da osvoji 500 bodova i pretekne Đokovića.

A zatim mu sledi i Masters u Parizu gde tek ima veliku šansu za nove bodove.

Ipak, najveća opasnost Đokoviću preti od Aleksa de Minora. Australijanac trenutno igra u Beču, gde mu je potrebno da ostvari što bolji rezultat, ako želi da ima šansu da pretekne Novaka.

Nole trenutno ima 555 bodova više od De Minora, koji će pored Beča igrati i u Parizu, a potom i u Beogradu. Potencijalno može da osvoji 1.750 bodova, tako da će se pomno pratiti šta će uraditi i u Beču, a kasnije i u Parizu, a na kraju i u Beogradu.

Opasnost po Novaka su i Tomi Pol, Grigor Dimitrov, koji takođe igraju u Beču, a koji u slučaju dobrih rezultata na ovom turniru i u Bersiju takođe mogu da ga preteknu.

Novaku sada treba da De Minor, Tomi Pol, Grigor Dimitrov, ali i Andrej Rubljov imaju što slabije turnire i da ne padne ispod osmog mesta do preseka za završni Masters u Torinu.

Zbog toga ostaje nejasno zbog čega je Novak odlučio da otkaže Bersi, gde je imao velike uspehe u prošlosti, gde voli da igra i gde mu je po pravilu uvek to bio turnir na kome se zagrevao pre završnog Mastersa.

Ovo može da bude znak i da je odlučio da "pusti niz vodu" završni Masters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()