Đorđe Đoković: Razlog selidbe u Banjaluku su radovi na infrastrukturi u Beogradu

ATP je prihvatio novo mesto kao opciju, jer je taj grad domaćin Čelendžera već 20 godina

28.10.2022. 10:32
  • Podeli:
Novak Đoković_Astana Open_Foto Reuters-1665317080033.webp Foto: Reuters

ATP turnir iz serije 250, koji se igra u Beogradu nekoliko godina, seli se 2023. u Banjaluku. Odluka o izmeštanju domaćinstva je privremena, a Đorđe Đoković, direktor Beograd opena, objasnio je razloge zašto je odabrao baš grad u Republici Srpskoj. 

"Banjaluka je bila naš izbor iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu biće povećan na 6.000 mesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sedišta, a "trojka" 700. U parku ćemo napraviti fan zonu sa raznovrsnim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord sa 49.000 prodatih karata", rekao je Đorđe Đoković, a prenosi Sportklub.

ATP prihvatio predlog bez diskusije

ATP je lako dao saglasnost za ovaj predlog, a pomoglo je i to što se u ovom gradu dugo igra turnir iz ATP čelendžer serije.

"ATP je prihvatio Banjaluku kao opciju, jer je taj grad domaćin Čelendžera već 20 godina. Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvek su bili prijatno dočekani i verujem da će turnir zaista postići veliki uspeh", dodaje najmlađi brat Novaka Đokovića.

Direktor turnira je potvrdio vest da će Novak Đoković igrati na turniru.

"To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci, dodaje Đorđe Đoković.

Prioritet licenca za seriju 500

Razlog prelaska u Banjaluku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP 500 serije.

"Ta licenca nam je prioritet i nalazimo se među glavnim favoritima da je dobijemo. Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premestili turnir iz Beograda, kako bismo unapredili uslove za viši nivo. Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo lestvicu kada je reč o kvalitetu. U sklopu te strategije je donesena i ova odluka", navodi Đoković.

Turnir iz serije ATP 250 igra se svakog aprila, a jedini igrač koji je osvojio više od jedne titule je Novak Đoković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()