Guverner Floride pisao Bajdenu: Tražimo da dozvolite Đokoviću da igra na turniru u Majamiju

Đokoviću je odbijena viza za SAD

08.03.2023. 10:38
  • Podeli:
Novak Đoković 1_Profimedia-63fdb30832b01.webp Foto: Profimedia

Nakon što je Novaku Đokoviću odbijena viza za SAD na osnovu njegovog zahteva da mu se izda specijalna dozvola da igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, sada se zvanično oglasio i guverner Floride.

Guverner Floride Ron De Santis pozvao je danas predsednika SAD-a Džoa Bajdena da dozvoli najboljem teniseru sveta Srbinu Novaku Đokoviću da nastupi na mastersu u Majamiju, koji će biti odigran od 19. marta do drugog aprila, prenosi Rojters.

"Ostavite pandemijsku politiku na stranu i dajte američkom narodu ono što želi. Ova zabrana je nije fer, nije zasnovana na nauci i neprihvatljiva je. Dozvolite Đokoviću da igra", napisao je De Santis u pismu Bajdenu.

Direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has, Teniska asocijacija SAD-a i rukovodstvo Ju-Es opena zatražili su ranije od američkih vlasti da dozvole srpskom teniseru da uđe u ovu zemlju.

"Đoković nije primio vakcinu protiv koronavirusa i to je jedini razlog zašto on ne može da učestvuje na turniru u Majamiju", rekao je De Santis.

Podsetimo, Đoković se pre dva dana zvanično povukao iz žreba mastersa u Indijan Valesu, zbog odluke SAD koja je i dalje na snazi da stranci koji nisu vakcinisani protiv korone ne mogu da uđu u tu zemlju.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()