Iznenađenje u Sidneju: Lajović predao meč, Srbija zavisi od dubla

Srpskog tenisera, na početku sezone, povreda sprečila da završi meč u dresu Srbije na ATP kupu u Sidneju

03.01.2022. 12:53
  • Podeli:
dusan-lajovic-foto-oscar-barroso-livemedia-shutterstock-profimedia.jpg

Dušan Lajović je predao meč u Sidneju na ATP kupu zbog povrede. Srpski teniser nije izašao na teren da odigra meč sa Kristijanom Garinom i tako Čileu protiv Srbije dao izjednačenje 1:1. Koja selekcija će uzeti bodove znaće se posle dubl meča za koji su prijavljeni Nikola Ćaćić i Matej Sabanov, odnosno Tomas Barijos i Alehandro Tabilo.

Igrali su Lajović i Garni dva seta 6:4, 4:6, a u trećem je srpski teniser, pri rezultatu 0:3, osetio bolove u nogama zbog čega je morao da preda meč. 

Ranije danas Filip Krajinović je obezbedio prednost timu Srbije kada je, u napetom duelu, savladao Alehandra Tabila sa 6:4, 3:6, 7:6.

Nije bilo lako Krajinoviću da trijumfuje iako je bio favorit na papiru. Početak sezone je svima težak pa iznenađenja nisu velika. Ali 42. teniser sveta je uspeo da u poslednjem, neizvesnom, odlučujućem setu dobije meč protiv 139. igrača na ATP listi.  

Servisi su, ovog puta bili, Krajinovićevo najjače oružje. 

U poslednjem setu Tabilo je prvi došao do brejka, ali je Krajinović potom vezao gemove i napravio važnu prednost od 3:1. Potom je Čileanac osvojio svoja dva vezana gema pa izjednačio. Neizvestan set uveden je u taj-brejk u kom je Filip imao više stabilnosti, iskustva, ali i sreće.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()