Medvedev preko Zvereva do finala: Rus tiho krči put ka boljem plasmanu

Protiv Alkaraza ili Sinera za titulu

03.10.2023. 15:10
  • Podeli:
Danil Medvedev-651c1172a887f.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Dok su svi pogledi usmereni ka prevlasni na tronu i trku Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, treći reket sveta Danil Medvedev tiho osvaja poene i pod senkom sigurno krči svoj put ka boljem plasmanu. Rus se plasirao u finale ATP turnira u Pekingu, pošto je u polufinalu pobedio Nemca Aleksandra Zvereva 6:4, 6:3.

Meč je trajao jedan sat i 26 minuta. Medvedev je treći teniser sveta, dok je Zverev deseti na ATP listi. Ovo je bio 17. međusobni duel ruskog i nemačkog tenisera, a deseti trijumf Zvereva.

Medvedev je u desetom gemu prvog seta napravio brejk i ovaj deo meča dobio rezultatom 6:4. U drugom setu igralo se gem za gem do vođstva ruskog tenisera od 4:3. On je u osmom gemu stigao do brejka, a onda je na svoj servis stigao do 6:3 i zaslužene pobede.

Medvedev će u finalu igrati sa pobednikom meča između Španca Karlosa Alkaraza i Italijana Janika Sinera.

ATP turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 3.633.875 dolara.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()