Nadal eliminisan sa Australijan opena: Nisam želeo da se povučem, dao sam sve

Španac je bio prvi nosilac na turniru.

18.01.2023. 08:51
  • Podeli:
Tan2023-01-1807551254_5 Rafael Nadal AP PhotoDita Alangkara-63c7a50c6e82c.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je sa Australijan opena pošto je u 2. kolu izgubio od amerikanca Mekenzija Mekdonalda sa 3:0 (6:4, 6:4, 7:5).

Nadal, koji je branilac titule je krajem drugog seta zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa kukom, a kada se vratio nakon 10 minuta videlo se da povreda utiče na njegovu igru.

"Razmišljao sam o predaji, nisam uopšte mogao da pogodim bekhend niti da trčim, ali sam želeo da završim meč. Nisam se konsultovao sa timom, dovoljno sam odrastao da sam donosim odluke", rekao je španski teniser Rafael Nadal posle eliminacije u drugom kolu Australijan opena.

Španac je bio prvi nosilac na turniru.

"Težak je trenutak i moram da prihvatim i nastavim dalje. Ne mogu da kažem da nisam mentalno uništen, jer bih lagao. Nadam se da nije previše loše, ali nikada ranije mi se nije desilo da ne mogu da se krećem", istakao je osvajač 22 gren slem titule i objasnio da će posle dodatnih pregleda znati da li je u pitanju povreda kuka ili samo mišića.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()