Navika pobeđivanja: Đoković se mučio, ali ide dalje

Nole nije blistao, bilo je "kašljucanja", nervoze, ali kao dokazani šampion i protiv inspirativnog Tomaša Mahača našao je put do trijumfa

Autor: Dejan Marić
28.02.2023. 19:39
  • Podeli:
Novak Đoković_Kamran Jebreili AP Tanjug-63fe30fd01252.webp Foto: Kamran Jebreili / AP / Tanjug

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković "na mišiće" se plasirao u drugo kolo ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju.

Nole nije blistao, bilo je "kašljucanja", nervoze, ali kao dokazani šampion i protiv inspirativnog Tomaša Mahača našao je put do pobede.

Nakon 146 minuta igre, semafor je pokazivao 6:3, 3:6, 7:6 (1) u korist srpskog asa.

Današnji duel u pustinji bio je prvi Đokovićev nakon što je desetom titulom na Australijan openu po ko zna koji put prepravio istorijske knjige.

I od početka je bilo jasno da je Nole pomalo "zarđao". Doduše, brzim vinerima, "čišćenjima" linija i autoritativnim poenima na momente je pokazivao zašto je GOAT.

Bilo je, pak, i trenutaka kada se videlo da će mu biti potreban period prilagođavanja na drugačije uslove, a činilo se i da ima problema sa disanjem.

Uprkos tome, praktično rutinski je rešio prvi set u kojem je Čehu "poklonio" jedan servis-gem, ali je zato zahvaljujući dva brejka lako završio posao.

Druga deonica je bila druga priča. Novak je relativno lako ispustio svoj servis, protivnik je bio u naletu i za tili čas rezultat je glasio 3:0 u korist autsajdera.

Favorit je spasavao živu glavu, izbegao je 0:4 na semaforu, prišao na 3:5, međutim, izjednačenje je bilo neminovno.

Srbin se mučio u prvom gemu trećeg seta, ali uspeo je da povede, a onda i da zapreti. Čeh se u tim trenucima patio sa povredom zgloba. Uprkos tim nedaćama, izjednačio je na 1:1.

I tu je bio početak kraja. Bar se tako činilo u narednih nekoliko minuta.

Jer, favorit je dobio sledeći gem, pri tom emotivno iz sebe izbacio negativnu energiju što mu je pomoglo da još lakše napravi brejk, potvrdi ga za vođstvo 4:1 i nagovesti trijumf.

Pa ipak, Mahač je tad krenuo na sve ili ništa. Serijom sjajnih udaraca ostao je u igri, vratio brejk, izjednačio na 4:4 i nagovestio dramu koja je trajala da poslednjeg poena taj-brejka.

Đoković će u drugoj rundi igrati protiv holandskog aduta Talona Grikspora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()