Novak nastavlja pohod ka 11. tituli na Australijan openu

Srpski teniser igra protiv domaćeg igrača u drugom kolu prvog grend slema u sezoni

17.01.2024. 09:55
  • Podeli:
Novak Đoković1-659fd383d9547.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izaći će na teren danas oko 11 časova, po našem vremenu, protiv Australijanca Alekseja Popirina u drugom kolu Australijan opena.

Organizatori turnira su odlučili da ostave najboljeg tenisera za kraj takmičarskog dana, pa će taj meč biti poslednji na Rod Lejver areni u sredu u Melburnu. Desetostruki osvajač "Ozi opena" će na teren u večernjem terminu, po lokalnom vremenu, nakon okršaja aktuelne šampionke, Arine Sabalenke i mlade Brende Fruhvitrove.

Đoković je odbranu titule u Melburnu počeo pobedom, teže nego što se očekivalo, u prvom kolu protiv Hrvata Dina Prižmića 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4. Popirin je na startu Australijan opena pobedio sunarodnika Marka Polmansa 6:3, 7:6 (7:3), 6:2.

U dosadašnjoj karijeri, trenutno 43. teniser sveta, Popirin je samo jednom izašao na megdan Đokoviću i to na ATP turniru u Tokiju 2019. godine. Srpski teniser je tada bez većih poteškoća slavio rezultatom 6:4, 6:2. 

Đoković brani titulu na otvorenom prvenstvu Australije, a u Melburnu će pokušati da stigne do 11. titule na Australijan openu i 25. grend slem trofeja u karijeri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()