Posle pet godina: Đoković se mučio sa Vukićem, ali pobedio u Kaliforniji

Proveo je Novak na terenu više vremena nego što je planirao

10.03.2024. 07:53
  • Podeli:
djokovic đoković-65ed58b53d3e4.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Indijan Velsa nakon pobede nad Australijancem Aleksandrom Vukićem od 2:1, po setovima 6:2, 5:7 i 6:3.

Proveo je Novak Đoković na terenu više vremena nego što je planirao - dva sata i 12 minuta, ali je uspeo da dođe do pobede nad 69. teniserom sveta i plasmana u naredno kolo.

Odlično je Đoković započeo meč i već u prvom gemu napravio brejk. Uspevao je nakon toga Vukić da parira Đokoviću, sve do sedmog gema kada je srpski teniser došao do novog brejka, a jedan gem kasnije i do prvog seta.

Očekivalo se da i nastavak meča protekne u sličnom ritmu, ali se australijski teniser potrudio da tako ne bude.

Osvojio je prva tri gema u drugom setu, oduzevši jednom servis Đokoviću i pokazao da se neće lako predati. Međutim, najbolji teniser sveta je uzvratio sa tri gema i tada je ponovo izgledalo da je Vukić ispustio priliku da se vrati u meč.

Ipak, u 12. gemu Vukić je uspeo da izbegne odlazak u taj-brejk i novim brejkom osvoji drugi set.

Trajala je neizvesnost sve do petog gema trećeg seta, kada je Novak četvrti put oduzeo servis rivalu, što je ponovio i četiri gema kasnije za pobedu i prolazak u treće kolo.

Odlično se pokazao Vukić u duelu sa svojim idolom, ali je previše zavisio od prvog servisa. Izgubio je veliki broj poena na drugi servis, a napravio je i veliki broj grešaka iz forhenda.

Đoković je sa druge strane pokazao da je pauza koju je napravio od Australijan opena uticala na njegovu formu, ali je uspeo da na iskustvo pređe prvu prepreku u pohodu na šestu titulu na Indijan Velsu.

Srpski teniser će u trećem kolu igrati protiv Italijana Luke Nardija koji je kao "srećni gubitnik" iz kvalifikacija preskočio prvo kolo, a u drugom je eliminisao kineskog tenisera Džidžen Džanga (6:3, 3:6, 6:3).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()