Rud: Nisam imao odgovor za Novaka, pamtiću ovaj dan dugo

U nedelju ga očekuje veliki posao u finalu protiv Stefanosa Cicipasa

13.04.2024. 19:50
  • Podeli:
kasper rud-661ac5c6f1e43.webp Foto: AP Photo/Daniel Cole

Kasper Rud se pobedom nad Novakom Đokovićem plasirao u finale Mastersa u Monte Karlu.

Norvežanin je posle pet poraza od broja jedan, konačno uspeo da pobedi, ali posle velike borbe i drame, 6:4, 1:6, 6:4.

"Iskreno, nisam imao odgovore do sada. Sada sam srećan, pamtiću ovaj dan jako dugo. Pobediti Novaka, najboljeg na svetu, nikada to nisam uradio. Jako sam srećan. U šoku sam zapravo. Vodio sam u trećem setu, on se vratio. Neverovatno je koliko su ti momci dobri pod pritiskom, pomislio sam, nemoj da dozvoliš da ti ovo isklizne iz ruku. Znali smo da će Novak da se vrati, da još nije gotovo, imao je as, dobar servis-volej,  onda je promašio prvi servis, pa sam pomislio da je spasao toliko brejk lopti sjajnim drugim servisom. Malo sam se pomolio, zatražio sam da samo jednom bude dupla greška. Neko odozgore je to slušao, naravno, nije lepo da se meč završi duplom greškom, ali za mene je to bila velika stvar", izjavio je Rud.

U nedelju ga očekuje veliki posao u finalu protiv Stefanosa Cicipasa.  

"Uvek je još jedan meč u tenisu. Nije ništa novo. Sutra je veliki dan, finale. Prvi put igram finale ovde u Monte Karlu. Sjajan rezultat, ali jurim drugu veliku titulu već dugo. Daću sve od sebe, Stefanos igra dobro. On je odličan teniser na šljaci, tu je imao dosta uspeha, pogotovo na ovom turniru. Tako da će biti novi težak zadatak, ali spreman sam", zaključio je Norvežanin.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()