Selektor dao otkaz pred kamerama: Želim svoje mesto da prepustim predsedniku Saveza

Remi sa Čilea i Paragvaja prelio čašu

17.11.2023. 14:33
  • Podeli:
Eduardo Berizo-6557411d04464.webp Foto: AP Photo/Esteban Felix/Tanjug

Eduardo Berico nije više selektor fudbalske reprezentacije Čilea. Argentinski trener je ostavku podneo posle remija sa Paragvajem (0:0) u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026. i to na konferenciji posle utakmice. 

"Izrazio sam želju da svoje mesto prepustim predsedniku Saveza. Rezultati nisu bili onakvi kakvima smo se nadali i to moramo da znamo da prepoznamo", izjavio je 54-godišnji Berico nakon loše igre svoje ekipe.

Čile je osmi na tabeli, izjednačen po bodovima sa Paragvajem, ali imaju bolju gol razliku. 

"Verujem da naše šanse za kvalifikaciju i dalje postoje", ipak je potvrdio sada već bivši selektor.

Sve je počelo upravo sa klupe Čilea, sa čuvenim Bielsijem

Berice je tokom svoje karijere vodio Paragvaj, Atletik Bilbao, Sevilju i Seltu iz Viga, a trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik legendarnom Marselu Bielsi upravo u reprezentaciji Čilea. 

U sledećem kolu južnoameričkih kvalifikacija 22. decembra Čile ide na najnezgodnije gostovanje - Ekvadoru u Kuitu, grad koji se nalazi na nadmorskoj visini od 2.850 metara.

Čile se nije plasirao na zadnja dva Svetska prvenstva, 2018. i 2022. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()