Siner slavio u Torinu i treću pobedu: Italijan poslao Đokovića u polufinale

Protivnike u narednoj rundi saznaće posle 3. kola u Crvenoj grupi

17.11.2023. 08:24
  • Podeli:
Janik Siner AP PhotoHeinz-Peter Bader via Tanjhug-653e9070cc448.webp Foto: AP PhotoHeinz-Peter Bader via Tanjug

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izborio je plasman u polufinale Završnog turnira sezone, pošto je Italijan Janik Siner u Torinu pobedio Danca Holgera Runea 6:2, 5:7, 6:4 u meču 3. kola Zelene grupe.

Đoković je u prvom meču 3. kola Zelene grupe pobedio Poljaka Huberta Hurkača 7:6 (7:1), 4:6, 6:1. 

Siner je osvojio prvo mesto na tabeli Zelene grupe sa tri pobede, dok je Đoković drugi sa dva trijumfa i jednim porazom. Rune je treći sa jednom pobedom i dva neuspeha, dok je Hurkač četvrti sa jednim porazom. 

Poljski teniser je zamenio Grka Stefanosa Cicipasa, koji se pre dva dana povukao sa turnira zbog povrede. Grk je poslednji na tabeli sa dva poraza.

Meč između Sinera i Runea je trajao dva sata i 33 minuta. Ovo je bio treći međusobni duel italijanskog i danskog tenisera, a prvi trijumf Sinera. 
Italijan je prvi set dobio 6:2, a velika borba je viđena u drugom setu, koji je pripao Runeu rezultatom 7:5. 

U trećem setu igralo se gem za gem do rezultata 4:4. Siner je potom napravio brejk u devetom gemu, a onda je na svoj servis stigao do pobede.

Polufinala turnira u Torinu su na programu u subotu.

Đoković i Siner će svoje protivnike u polufinalu saznati posle mečeva 3. kola u Crvenoj grupi, koji se igraju u petak. Španac Karlos Alkaraz će od 14.30 časova igrati protiv Rusa Danila Medvedeva. Od 21 sat će se sastati Nemac Aleksandar Zverev i Rus Andrej Rubljov.  

Medvedev je već obezbedio polufinale sa dve pobede, dok Zverev i Alkaraz imaju po jedan trijumf i jedan poraz. Rubljov je poslednji sa dva poraza.
Đoković brani titulu u Torinu. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()