Srpkinje polovične na startu kvalifikacija: Danilović u drugom kolu, Stevanović eliminisana

Olga nastavlja borbu za Australijan open

10.01.2024. 09:49
  • Podeli:
olga danilović, junajted kup, pert - 31 dec 2023 - foto AP Photo Trevor Collens Tanjug (4)-6591791026e25.webp Foto: AP Photo/Trevor Collens/Tanjug

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Australijan open. Ona je na startu kvalifikacija u Melburnu pobedila Beloruskinju Irinu Šimanovič 6:2, 6:0.

Meč je trajao 72 minuta. Danilović je 124. teniserka sveta, dok je Šimanovič 202. na WTA listi. 

Olga će u drugom kolu kvalifikacija za prvi grend slem u sezoni igrati protiv Turkinje Zejnep Sonmez, koja je 155. igračica sveta.

U drugo kolo kvalifikacija nije uspela da se plasira srpska teniserka Natalija Stevanović, koja je poražena od Australijanke Maje Džoint 6:3, 1:6, 7:5. Stevanović je na 185. mestu WTA liste, dok je Džoint 573. teniserka sveta.

Meč je trajao dva sata i 15 minuta. Australijanka je prvi set dobila rezultatom 6:3. Srpska teniserka je briljirala u drugom setu, pošto je svojoj rivalki prepustila samo jedan gem. 

Velika borba je viđena u trećem setu. Igralo se gem za gem, a Džoint je u 12. gemu napravila brejk i stigla je do pobede rezultatom 7:5.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()