Ide da ispoštuje prijatelja: Zakazan "meč za penziju" između Novaka Đokovića i Huana Martina Del Potra

Karijeru Del Potra su obeležile brojne povrede koje su ga sprečile da osvoji više trofeja u karijeri

12.09.2024. 19:26
  • Podeli:
huan martin del potro, novak đoković - 10 sept 2018 - profimedia-0386054236-66c644991eb3b.webp Foto: Profimedia

 Srpski teniser Novak Đoković igraće na oproštaju Argentinca Huana Martina Del Potra od tenisa u Buenos Ajresu 1. decembra.

Da je egzbicioni meč između Srbina i Argentinca zakazan objavljeno je u video snimku na nalozima na društvenim mrežama 35-godišnjeg Del Potra. 

Đoković i Del Potro su više od decenije veoma dobri prijatelji, iako su nekoliko puta na terenima vodili žestoke borbe. Argentinac je bio među prvima koji je prošlog meseca čestitao Đokoviću na osvajanju olimpijskog zlata. 

Upravo je Del Potro u dva navrata sprečio Đokovića da ostvari bolje rezultate na Igrama, 2012. godine ga je pobedio u meču za bronzu, a 2016. godine u prvom kolu olimpijskog turnira.

Argentinac nije odigrao profesionalni meč više od dve godine. Karijeru Del Potra su obeležile brojne povrede koje su ga sprečile da osvoji više trofeja u karijeri.

Del Potro je 2016. godine osvojio Dejvis Kup sa reprezentacijom Argentine. U pojedinačnoj karijeri je osvojio samo jedan grend slem pehar, Ju Es open 2009. godine. Osvojio je i bronzu (2012) i srebro (2016) na Olimpijskim igrama. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()