Uspešan povratak: Otišla je zbog kritika na fizički izgled, vratila se kad je sazrela

Trudim se koliko god mogu, ozbiljno shvatajući oporavak, rekla je Amerikanka sa turnira na Novom Zelandu

04.01.2024. 10:11
  • Podeli:
Amanda Anisimova-659675b962562.webp Foto: Profimedia

Američka teniserka Amanda Anisimova vratila se na teren posle osam meseci pauze, nakon što je napravila određenu pauzu kako bi zaštitila svoje mentalno zdravlje.

Bivša 21. igračica sveta, polufinalistkinja Rolan Garosa 2019. godine, pojavila se na ACB Klasiku, turniru na Novom Zelandu, gde je u prvoj rundi savladala Anastasiju Pavljučenkovu pre nego što je poražena od Mari Bouzkove.

Anisimova je u maju 2023. odlučila da se povuče iz tenisa, a razlog za to su bile kritike koje su joj upućene zbog grudi. Nedugo zatim je na društvenim mrežama poručila:

"Ćao svima. Odlučila sam da se oglasim kako bi detaljno objasnila moje planove. Zaista se borim sa svojim mentalnim zdravljem i "sagorevanjem" od leta 2022. Postalo je nepodnošljivo igrati na teniskim turnirima. U ovom trenutku moj prioritet je mentalno blagostanje i pauziraću neko vreme. Nedostajaće mi sve to i cenim vašu podršku, a radiću sve da prođem kroz ove probleme", napisala je tada Amanda.

U septembru se upisala na fakultet i ponovo je počela da trenira, a sada se nalazi na 373. mestu na rang listi.

"Mnogo sam sazrela tokom prošle godine u tome kako želim da se pripremim, u svom stilu treninga, da radim sve kako treba. Trudim se koliko god mogu, ozbiljno shvatajući oporavak, želim da dam sve od sebe svakog dana", poručila je Amerikanka po povratku na teren.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()