Zverev udario na ATP: "Interesuje ih samo novac, previše igramo"

On je u ovoj godini do sada odigrao najviše mečeva, čak 73, a ima 56 pobeda

22.09.2024. 13:35
  • Podeli:
zverev-tenis-reuters.jpg Foto: Reuters

Takmičarski kalendar kao da je bio tema dana subotnjeg programa Lejver kupa. Novinari su pitali asove šta misle, a oni nisu krili nezadovoljstvo brojem turnira.

"Tenis ima najdužu sezonu u profesionalnom sportu", požalio se Aleksander Zverev, pa dodao:

 "Junajted kup počinje 27. decembra, a Masters u Torinu se završava 20. novembra. Ko igra završnicu Dejvis kupa, njemu sezona još duže traje. Nemamo vremena za odmor, da pripremimo telo, da razvijemo mišiće… Nemamo vremena da ne uzmemo reket ceo mesec i fizički se pripremimo za veoma dugu i tešku sezonu. Čim se vratimo sa odmora, moramo da odradimo 2-3 nedelje priprema i već nas čeka igranje u Australiji".

On je u ovoj godini do sada odigrao najviše mečeva, čak 73, a ima 56 pobeda. Zato je drugi na svetu.

"Moje telo je sada dobro, ali pitajte me to za sedam-osam godina. Možda drugačije odgovorim".

Kaže da nema dobrog rešenja.

"Ako ste uspešni kao Federer ili Đoković, vi možete da smanjite broj turnira koje igrate. Ali ako ste ambiciozni i smatrate da još niste ostvarili potencijal, onda to nije opcija. Jer ATP tur ide dalje bez vas. Mislim da je previše obaveznih turnira, ali nas igrače niko ne pita".

Na primedbu jednog novinara na konferenciji za medije, zašto ne pokušaju nešto više, Nemac uzvraća:

"ATP interesuje samo novac. Šta mi da uradimo? Da organizujemo bojkot? I šta posle! Bojkot nam nije dozvoljen, ako ne igramo turnire, kazne nas. Sa druge strane, ako želite da budete broj 1, da osvajate gren slemove, morate da igrate".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()