Novo ažuriranje za PlayStation 5: Postaje tiši, ali to nije sve

Novo ažuriranje za PlayStation 5 može se smatrati Sonijevim strateškim potezom

14.09.2023. 11:13
  • Podeli:
Sony PlayStation 5_PS 5_Foto Sony-1668604027681.webp Foto: Sony

Novo ažuriranje za PlayStation 5 konzolu sadrži brojna značajna unapređenja, od uklanjanja zvuka prilikom pokretanja do podrške za Dolby Atmos i diskove većeg kapaciteta.

Sony je objavio novo ažuriranje softvera za svoju PlayStation 5 konzolu, koje donosi niz ključnih poboljšanja i novih funkcija. Najprimetnija promena je mogućnost da se ukloni ili utiša zvuk pri pokretanju konzole, što je osobito prijatno za korisnike koji se nerviraju zbog tradicionalnog "beep" zvuka.

Jedna od najiščekivanijih funkcija je proširena podrška za M.2 diskove, sada sa maksimalnim kapacitetom od osam terabajta. Ovo je dvostruko više od prethodnog limita, omogućavajući igračima da skladište mnogo više sadržaja. 

Takođe je dodata podrška za Dolby Atmos zvuk. Ako vaš televizor ili soundbar podržavaju Dolby Atmos, sada možete u potpunosti iskoristiti 3D zvuk.

Novo ažuriranje takođe donosi pomoćni kontroler kao funkciju na nivou sistema, omogućavajući dva igrača da zajedno učestvuju u istoj singlplejer igri. Osim toga, ažuriranje donosi i pretragu unutar Game Library, kao i mogućnost reagovanja na tekstualne poruke sa emodžijima.

Dodatne sitne promene uključuju vibracije u menijima i naprednije opcije za pozivnice u grupama. Konzola sada takođe podržava više uređaja za Remote Play, uključujući televizore sa Androidom 12 i Chromecast 4K modele.

Ovo ažuriranje stiže u trenutku kada tržište konzola doživljava znatnu konkurenciju, ne samo od strane Microsoft-ovog Xbox-a, već i rastućeg tržišta cloud gaminga i PC igara. S obzirom na ovakvo stanje na tržištu, novo ažuriranje za PlayStation 5 može se smatrati Sony-jevim strateškim potezom da održi svoju poziciju i poveća zadovoljstvo korisnika.

 

  • Podeli: