Austrija objavila koliko vojnika šalje na Kosmet: Do kraja aprila stiže novi kontingent u misiju KFOR

Austrijska savezna vojska je na KiM od 2. jula 1999. godine

05.04.2024. 23:30
  • Podeli:
KFOR_Zvečan_Foto Profimedia-647ca3cc3298a.webp Foto: Profimedia

Austrija će do kraja aprila poslati novi kontigent u misiju Kfora, objavljeno je na sajtu Vojske Austrije.

Kako se navodi, radi se o 50. kontingentu austrijskih vojnika koji će biti upućen u misiju Kfora, a za komandanta novog kontingenta izabran je pukovnik Generalštabne službe Bernhard Gruber koji će predvoditi 190 vojnika.

Austrijska ministarka odbrane Klaudija Taner rekla je da je ta zemlja posvećena aktivnom učešću u prevazilaženju kriza i obezbeđivanju mira i dodala da su se austrijski vojnici uvek dokazivali kao pouzdani partneri na Kosovu i Metohiji.

"Zadovoljna sam što se taj kurs nastavlja sa nastavkom rotacije 50. kontingenta", rekla je Taner.

Austrijska savezna vojska je na KiM od 2. jula 1999. godine, a osnova za to je mandat Rezolucije UN 1244 iz 1999. godine i odluka Savezne vlade i raspoređena je širom KiM.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()