Bivši fudbaler Dušan Petković uhapšen u Holandiji zbog šverca kokaina

Hapšenje je izvedeno u sklopu velike zajedničke akcije Srbije, Belgije, Holandije, Evropola i Evrodžasta, u kojoj su uhapšeni pipadnici kriminalne grupe zbog šverca 115 kilograma kokaina

29.11.2022. 20:18
  • Podeli:
policija amerika pixabay-1664122575560.webp Foto: Pixabay

Bivši fudbaler i sin nekadašnjeg jugoslovenskog fudbalera i selektora SCG Ilije Petkovića, Dušan Petković, uhapšen je u Holandiji, u sklopu velike zajedničke akcije Srbije, Belgije, Holandije, Evropola i Evrodžasta, u kojoj su uhapšeni pipadnici kriminalne grupe zbog šverca 115 kilograma kokaina, preneli su danas beogradski mediji.

Petković je uhapšen zajedno sa Damjanom Roganovićem, preneo je Blic. Damjan Roganović je pripadnik klana "Amerika" Milana Roganovića, koji je ubijen 1997. u Beogradu i dodaje da je, prema nezvaničnim informacijama, Petković uhapšen u subotu, ali je potom pušten, piše Telegraf.

Petković i Roganović uhapšeni su u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužilaštava Belgije i Holandije, Evropola i Evrodžasta zajedno sa još osam osoba.

Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge kokain u luku Roterdam i dalje transport ove opojne droge do belgijskog grada Arlon, gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Holandije i Luksemburga, ukupno zaplenjeno 115 kilograma te droge.

Ova organizovana kriminalna grupa, koju čine "Vračarac“ N.V, D.R. - pripadnik tzv. "kavačkog klana", V.V, S.K, S.Ð, F.L.A, L.K, K.R, I.G, J.V. i Ð.S.D., je koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, najpre kupovala takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršila zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon, u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče, od čega je u svakoj ploči bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()