Dva papira sa nadimcima i brojevima: Na suđenju Šariću prikazane poruke i fotografije sa "Skaja"

Suđenje pripadnicima ove grupe se nastavlja sutra

18.09.2024. 17:22
  • Podeli:
darko šarić O. B.ATAImages-6400b16f60d71.webp Foto: O. B.ATAImages

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je prikazivanjem dokumentacije sa kriptovane aplikacije "Skaj" nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji se pripadnici terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokovića.

U sudu su danas, između ostalog, prikazane i fotografije dva papira na kojima su napisana nadimci i brojevi, odnosno troškovi, na šta je Duško Šarić rekao da traži da se uradi grafološko veštačenje kako bi se utvrdilo da on nije to napisao, s obzirom da mu tužilaštvo na teret stavlja da je on to napisao.

"Ja sam se izjasnio da ova dva listića nisam video u životu, ne znam ko je to pisao niti imam ikakve veze sa tim", rekao je Duško Šarić. 

Najpre pušteni audio-snimci glasovnih poruka koje je, kako tužilaštvo u optužnici

Radovanović je uhapšen ubrzo nakon što je automobil Gorana Nikolaševića eksplodirao, a za postavljanje bombe su optuženi pripadnici ove grupe.

Među glasovnim porukama se čuje da je bitno samo da mu (Urošu Radovanoviću) ne diraju policajci gepek jer je ostavio u njemu stvari koje su, kako se sumnja, korišćenje prilikom postavljanja eksploziva.

Prikazana je i poruka koju je, kako tužilaštvo tvrdi poslao Uroš Radovanović a koja glasi: "Ma nije meni zbog mene nego što su D upropastili sve". Prikazana je i slika kola Nikolaševićević posle eksplozije.

Pripadnici grupe su, prema navodima iz optužnice, postavili ekploziv na Nikolaševićev automobil i okrivili za to Joksovića, kako bi ga diskreditovali kao svedoka saradnika.

Sudija je predočio poruku sa PIN-a za koji tužilaštvo tvrdi da je Duško Šarić uputio svom rođenom bratu a u kojoj navodi: "Ovaj nema šanse načelnik obaveštajne naš čovjek Dača Stojanović", aludirajući na optuženog Danila Stojanovića, koji je na pitanje sudije da li je u to vreme on bio načelnik rekao da jeste.

Među porukama je navedeno i da su "Dača i ovaj drugi" tražili dva telefona, za šta tužilaštvo tvrdi da su Stojanović i Milutin Radovanović tražili telefone sa instaliranom "Sky" aplikacijom.

Tužilaštvo policajce Stojanovića i Radovanovića optužnicom tereti da su pripadnicima grupe prenosili aktivnosti policije o rasvetljavanju postavljanja bombe na Nikolaševićev automobil.

Posle  prikazivanja fotografije muškarca koji sedi za stolom, a na pitanje sudije da li je on na fotografiji, Aleksandar Bošković je odgovorio da jeste, ali da ne zna kada i gde je nastala fotografija.

Pušten je i set poruka u kojima se govori o pronalasku tragova eksploziva na duksu, kao i da je BIA preuzela slučaj, za koji tužilaštvo navodi da je reč o paljenje Nikolaševićevog automobila.

Branioci su tokom današnjeg suđenja tvrdili da su ti dokazi nekazoniti i da su poruke mogle biti izmenjene, a istakli su da je danas tužilac priznao da ne postoji izvornik ovih poruka, dok odbrana ima pravo da rukovodi originalnim dokazima.

Suđenje pripadnicima ove grupe se nastavlja sutra.

Na prethodnom suđenju je ukinut kućni pritvor Dušku Šariću

Pored Šarića i advokata Dejana Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Marku Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada se nalaze u pritvoru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()