Iva Ilinčić stigla u sud: Svedoči protiv Aleksića

Aleksić se brani sa slobode pošto mu je 10. marta 2023. godine ukinut kućnog pritvora u kom je bio od 10. septembra 2021. godine

24.06.2024. 10:35
  • Podeli:
iva ilincic-667936e7490c9.webp Foto: Antonio Ahel/ATA/Images

Glumica Iva Ilinčić stigla je u Viši sud gde treba da svedoči u postupku protiv Miroslava Aleksića koji je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

Ilinčić će iskaz dati kao oštećena, odnosno svedočiće kao poslednja oštećena u ovom postupku, a u sud je došla u pratnji svojih roditelja. 

U znak podrške došli su brojne kolege, među kojima je Aleksandar Radojičić, Vanja Nenadić, Svetozar Cvetković, Mirjana Karanović, Branka Katić i druge ličnosti iz javnog života.

I optuženi Aleksić je stigao u sud sa svojim advokatom, suprugom i bivšim fudbalerom Dušanom Savićem. 

Ispred Palate pravde, kao i prethodni put, stoje aktivisti sa transparentom na kom piše "Verujemo Mileni Radulović".

Aleksić se brani sa slobode pošto mu je 10. marta 2023. godine ukinut kućnog pritvora u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta 2023.  godine ukinut i kućni pritvor. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()