Mnogo posla za lekare u Nišu: Četiri osobe povređene u nesreći kod hotela "Nais"

Povređenima je odmah urađena hitna dijagnostika po trauma protokolu

06.03.2024. 08:48
  • Podeli:
hitna pomoć, kragujevac, 4 okt 2023 - foto Tanjug Nebojša Raus (2)-655b0f420b803.webp Foto: Tanjug/Nebojša Raus

Posle saobraćajne nesreće kod niškog hotela "Nais", noćas su u Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Niš primljena četiri pacijenta, među njima i jedno maloletno lice od 16 godina. 

Kako je saopštio UKC Niš, njima je odmah urađena hitna dijagnostika po trauma protokolu, posle čega su preduzete sve dalje neophodne mere lečenja.

Pacijentkinja S. S. (49), zbog serijskog preloma rebara, hospitalizovana u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju.

Pacijentu K. Š. (70) je, nakon dijagnostike i sagledavanja, utvrđen prelom tri rebra, te je po nalogu grudnog hirurga hospitalizovan u UC u hirurškoj opservaciji, radi daljeg praćenja zdravstvenog stanja.

Pacijent S. I. (46) je dijagnostikovan i pregledan, bez povreda i nakon uredne dijagnostike, otpušten na kućno lečenje.

Pacijent S. M. (16), sagledan je od strane neurohirurga i nakon utvrđenog urednog nalaza, upućen je na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju, zbog lakših ortopedskih povreda, dodaje se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()