MUP rešio problem u Nišu: Kontrolisanom eksplozijom u kamenolomu uništena zaostala bomba

Zaostala avio-bomba iz doba NATO bombardovanja nađena je na gradilištu u NIšu

21.04.2024. 15:57
  • Podeli:
prevoženje bombe niš mup srbije tanjug-66251b0139720.webp Foto: MUP Srbije Tanjug

U kontrolisanim uslovima u kamenolomu u Gadžinom Hanu danas je bezbedno uništena avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja, a koja je prethodno danas uklonjena sa gradilišta u Nišu, saopštio je MUP. 

Nakon što je avio-bomba MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, zaostala iz NATO bombardovanja, uspešno danas uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu, evakuisani građani iz ovog naselja mogli su da se vrate u svoje domove, rekao je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.

Čaušić je objasnio da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova izmeštena sa teritorije grada Niša, saopštio je MUP. 

Čaušić je zahvalio građanima Niša na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, kao i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()