Nastavak suđenja Belivukovim vojnicima: Miljković ispituje Lalića o kući strave u Ritopeku

Nastavljeno je suđenje Belivukovoj i Miljkovićevoj grupi

21.02.2023. 11:31
  • Podeli:
sudjenje_veljko belivuk_Tanjug-1666184586974.webp Foto: MILOS MILIVOJEVIC/TANJUG

U nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka u Specijalnom sudu, optuženi Marko Miljković zatražio je da postavi dodatna pitanja okrivljenom-saradniku Srđanu Laliću o kući u Ritopeku, u kojoj su prema optužnici pripadnici tog klana ubijali i mučili svoje suparnike.

Miljković je najavio da će o kući strave u Ritopeku postaviti dvadesetak pitanja te je na početku upitao Lalića kako izgleda okolina gde se kuća nalazi.

Miljković je pojasnio da želi da ispita okrivljenog-saradnika Srđana Lalića o toj kući pre nego što vidi fotografije MUP-a, koje je juče počeo da komentariše, pre nego što je suđenje prekinuto.

Lalić je pričao o visini i boji zidova, kao i šta se nalazi u dvorištu, sušari, a rekao je da nije siguran da li u dvorištu kuće postoje kamere.

Miljković je Lalića ispitivao o detaljima u vezi sa dnevnom sobom u toj kući, te je pitao kakav je parket, gde se nalazi monitor i u koju utičnicu je bio uključen, kao i koliko utičnica ima u toj sobi.

Takođe, Lalić je objasnio da su u tajnoj protoriji u toj kući pločice bile tamne boje, kao i gde je Lazaru Vukićeviću krv kapnula na zid naspram vrata.

Nakon Miljkovića, optuženi Veljko Belivuk je rekao da želi da postavlja Laliću pitanja o prostorijama sa stadiona "FK Partizan" koje su članovi grupe koristili.

Sudija je na početku suđenja podsetila da je jučerašnje ponašanje bilo nedopustivo i upozorila advokate da u sudnici moraju da se ponašaju odgovorno i pristojno.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića se terete za sedam bistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()