Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić: Pretražuju se mesta i gde ljudska noga nije kročila

Banjsko polje je u prvim danima potrage za Dankom Ilić bilo ključno mesto

12.04.2024. 09:25
  • Podeli:
potraga danka vladimir šporičić tanjug-6618e18a70476.webp Foto: Vladimir Šporičić Tanjug

Potraga za telom devojčice Danke Ilić (2) iz Bora traje već danima, a kako "Blic" saznaje, sada se proveravaju svi šahtovi i rezervoari koji su aktivni ili neaktivni i prirodni i veštački sistemi za navodnjavanje jer su osumnjičeni za ubistvo D.D. i S.J. radili u JKP "Vodovod" i po prirodi posla dobro poznaju te sisteme.

Banjsko polje je u prvim danima potrage za Dankom Ilić bilo ključno mesto. 

Veliki broj policajaca, ali i vatrogasaca spasilaca do kasno u noći je neprekidno tragao za devojčicom. Oni su pregledali šumu i svaki pedalj Banjskog polja - od žbunja, šupa, nedovršenih objekata, pa sve do septičkih jama, bunara i šahta.

 Policija obilazi, pretražuje i kopa teren čak i tamo gde ljudska noga nije kročila, izjavio je državni seketar MUP-a Željko Brkić i objasnio da teza "tela nema" ne može da ugrozi istragu i osumnjičene oslobodi odgovornosti.

Podsetimo, Danka Ilić je nestala 26. marta u mestu Banjsko polje kada je sa majkom Ivanom i trogodišnjim bratom otišla na porodično imanje. Za devojčicom se tragalo devet dana, a onda su 4. aprila osumnjičeni uhapšeni kada su otkrili šta su uradili, nakon što je istraga sužena i lokalizovana na njih dvojicu. Prema hronologiji događaja, devojčica je izašla na ulicu iz dvorišta i radnici vodovoda su je udarili službenim vozilom i u nesvesti stavili u gepek, da bi je suvozač nakon što je došla sebi udavio. Nakon toga su se rešili tela bacivši ga na deponiju, a onda je D.D. uz pomoć brata D.D. i oca R.D premestio telo na nepoznatu lokaciju.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()