Nastavlja se suđenje Belivuku, optuženi će ponovo iznositi odbranu

Suđenje je u ponedeljak odloženo zbog izostanka okrivljenog - saradnika Srđana Lalića usled bolesti.

12.07.2024. 09:27
  • Podeli:
sudjenje_veljko belivuk_Tanjug-1666184586974.webp Foto: MILOS MILIVOJEVIC/TANJUG

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi iznošenjem odbrane optuženih trebalo da se nastavi suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. 

Suđenje je u ponedeljak odloženo zbog izostanka okrivljenog - saradnika Srđana Lalića usled bolesti.   

Tada je sudija pročitala medicinsku dokumentaciju iz koje proizilazi da Lalić ima povišenu temperaturu, malaksalost i da kašlje, zbog čega su mu prepisani lekovi i strogo mirovanje pet dana. 

Suđenje je u junu počelo ispočetka zbog promene predsednice veća koja je otišla u penziju.

Na prethodnim ročištima tužilac je pročitao optužnicu, a potom su branioci izneli uvodna izlaganja. 

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 30 osoba od kojih se njih 12 brani sa slobode, dok su ostali u pritvoru.

 Pripadnici grupe optuženi su za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića zvanog Goksi, Milana Ljepoju, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()