Novi detalji o smrti studentkinje u Beogradu: Izdata međunarodna poternica za Jetmirom G.

Studentkinja Ivana S. ubijena je 24. decembra u stanu na Zvezdari.

16.01.2023. 13:32
  • Podeli:
Ivana_K_Beograd_foto_FB-63a840b83e4eb.webp Foto: Facebook

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor i naložio raspisivanje međunarodne poternice za Jetmirom G. (24), državljaninom Crne Gore, osumnjičenim da je 23.decembra prošle godine ubio Ivanu K. (26) na Zvezdari u njenom stanu. 

Osumnjičenom je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, da ne utiče na svedoke i usled uznemirenja javnosti, potvrdila je za portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić. 

Ranije je Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo da se naredbom o sprovođenju istrage Jetmiru G. se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

Podsetimo, studentkinju Ivanu S. su njena braća pronašla mrtvu u stanu nakon što se nije neko vreme javljala nikome od porodice na telefon. Ivana S. je ubijena 24. decembra, a na osnovu DNK analize tkiva nađenog ispod njenih noktiju i istrage policije, za njeno ubistvo je osumnjičen Jetmir G. sa kojim je Ivana S. bila u emotivnoj vezi.

Prema istrazi policije, nesrećna studentkinja je ubijena tako što joj je ubica rukama stezao usta i nos dok nije izdahnula. Nakon ubistva, zaključao je stan i napustio teritoriju Srbije. Danima nakon ubistva objavljivao je poruke na društvenim mrežama u kojima, navodno, žali za ubijenom da bi te poruke kasnije obrisao.

Prema Krivičnom zakonu Srbije, za ovo upistvo mu, ukoliko se dokaže da je kriv, preti minimalna kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()