Obijena crkva Vaznesenja Gospodnjeg u selu Devet Jugovića kod Prištine

Istu bogomolju kriminalci su poharali i pre pet godina

21.11.2023. 13:58
  • Podeli:
lopov, pljačka, krađa, provalnik, provaljivanje, kriminalac, pajser, obijanje - foto pixabay-655ca966370b8.webp Foto: Pixabay

Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u selu Devet Jugovića kod Prištine obijena je, a nepoznate osobe izvršile su premetačinu i odnele novac od priloga vernika. 

"Vandali su ušli u crkvu, obili ulazna vrata i odneli novac u iznosu od nekoliko desetina evra. Slučaj sam prijavio policiji koja je započela istragu", rekao je za Kosovo onlajn paroh Aleksandar Našpalić iz Babinog Mosta, čijoj parohiji pripada crkva u tom mestu.

On je dodao da je ista crkva obijena i pre pet godina.

"Pre pet godina je takođe obijena crkva kada je odneto 25 kilograma voštanih sveća", rekao je Našpalić. 

U selu Devet Jugovića ostalo je oko desetak Srba, dok je do 1999. godine u tom selu živelo 150 srpskih porodica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()