Ocu dečaka koji je ubio 10 osoba u "Ribnikaru" produžen pritvor: Majci zabranjeno da prilazi sinu

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja

11.10.2023. 15:51
  • Podeli:
OŠ Vladislav Ribnikar_Foto UNA-64e39c3782310.webp Foto: UNA

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu danas je donelo rešenje kojim je prema okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću produžen pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenom Kecamnoviću produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Istim rešenjem, prema okrivljenoj M.K. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa svedokom K.K., te je istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mera ukoliko prekrši izrečenu zabranu.

Okrivljenom V.K. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika, dok je okrivljenoj M.K. na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()