Počelo suđenje hirurgu optuženom za nasilje nad suprugom

On se optužnicom tereti za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je tužilaštvo

08.08.2023. 16:46
  • Podeli:
sud sudnica sudija pixabay-64073f8a829c2.webp Foto: Pixabay

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje hirurgu Vojno-medicinske akademije Nikoli Ostojiću koji se tereti da je pretukao svoju suprugu, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu. 

Kako Tanjug saznaje, Ostojić je danas izneo kratko odbranu navodeći da se kritičnom prilikom nalazio u teškom psihičkom stanju. 

Sledeće suđenje zakazano je za 24. avgust, kada bi trebalo da budu saslušanje oštećene.

Ostojić je danas doveden iz pritvora u kojem je od hapšenja 1.februara.

Hirurg se optužnicom tereti za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je to tužilaštvo.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu.

Kako je ranije saopšteno, lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi.

Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je.

Ostojić je kako se sumnja, svojoj supruzi naneo višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost. Te povrede se kvalifikuju kao teška telesna povreda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()