Podgorica: Belivuk na ročištu za kontrolu optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo Hodžića i Spahića

Okrivljeni je putem video-linka iz Beograda, pred podgoričkim Višim sudom, rekao da Crna Gora ne poštuje Evropski sud pravde

28.06.2024. 21:45
  • Podeli:
sudnica, suđenje, pravo, pravda - shutterstock-6656fd1b51601.webp Foto: Shutterstock

U Višem sudu u Podgorici održano je ročište za kontrolu optužnice protiv pripadnika kriminalne organizacije okrivljenog Radoja Zvicera i ostalih optuženih za ubistvo Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Jedan od okrivljenih je i Veljko Belivuk, koji je putem video-linka iz Beograda, pred podgoričkim Višim sudom, kazao je da Crna Gora ne poštuje Evropski sud pravde kada je u pitanju nevalidnost aplikacije "Skaj", prenele su podgoričke "Vijesti".

U ovom postupku, optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva, optuženi su i državljani Srbije Marko Miljković, Veljko Belivuk i Nebojša Janković.

Optužnicom je predstavljeno da je Zvicer krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića i Spahića jer je smatrao da su oni kao bliski saradnici prethodno ubijenog Alana Kožara znali gde je ovaj skrivao novac i drogu.

"Očekivao sam mnogo pametnije stvari da ću čuti od tužioca danas. Slažem se sa advokatima da će, šta god da kažemo, optužnica biti potvrđena. Mi imamo više postupaka nego vi dole svi zajedno. Ova optužnica nema dovoljno dokaza. Što se tiče specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, optužnica je za rubriku verovali ili ne", rekao je Belivuk.

Dodao je da to što se SDT poziva na međunarodnu pravnu pomoć i francuski sud povodom opravdavanja validnosti "Skaja" kao dokaza, zapitao da li tužilac zastupa Ustav i Zakon Crne Gore ili Francuske.

"Ja ne znam gde je tužilac polagao zakletvu i da li je Francuz, pa misli da je u Parizu", naveo je Belivuk.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()