Prekinuto suđenje Belivukovoj grupi: Lalić svedočio o kući strave u Ritopeku

Lalić svedočio o zločinima na stadionu FK Partizan i kući strave u Ritopeku

20.02.2023. 12:46
  • Podeli:
specijalni sud miloš milivojević tanjug-63f35d5849b12.webp Foto: Miloš Milivojević Tanjug

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je prekinuto suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, zbog neprimerenog ponašanja advokata odbrane.

Nakon prepirke advokata prekinuto suđenje

Postupajuća sudije je nakon prepirke, izrekla opomenu advokatu Daliboru Katančeviću, braniocu Nemanje Lakućrvića, dok je novčano kaznila Ivanu Ostojić, koja brani Borisa Karapandžića i Mihata Simeunovića.

Nakon toga sudija je odlučila da prekine suđenje, koje će biti nastavljeno sutra. 

Prethodno je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić danas je u Specijalnom sudu pojašnjavao za šta su pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koristili prostorije na stadionu FK Partizan.

Na fotografijama MUP-a koje su mu predočene u sudu, su se pored prostorija o kojima je govorio Lalić, videli i sefovi, noževi, pištolj, drvene palice, kesice sa praškastim materijama i prazne kesice u kojima ima tragova zelene materije, za koju je Lalić rekao da je verovatno marihuana. 

Kuća strave u Ritopeku

Nakon fotografija prostorija na stadionu, Laliću se prikazuju i slike kuće u Ritopeku, u kojoj su pripadnici klana mučili i ubijali svoje protivnike. 

Na tim fotografijama prikazan je uzidan sef u prizemlju kuće, kao i tragovi crvenih kapljica, zbog čega je sudija pitala Lalića kako se takav propust desio ako su vodili računa o tragovima. 

Lalić je ispričao da je Miloš Budimir udario Lazara Vukićevića lopatom u glavu, a on je imao dužu kosu i krvario je iz glave zbog čega je krv kapala okolo, a tada prostorija nije bila obložena najlonom.

Advokati odbrane su nakon toga pitali Lalića da li je Vukićević bio u prizemlju kuće, odnsono dnevnoj sobi, na šta je Lalić rekao da nije, već samo u garaži, pojašnjavajući da je to naveo  jedan primer na koji način je moglo da ostanu kapljice krvi.

 Takođe, advokati su se pobunili što je sudija Laliću dala ulogu, kako su naveli, "komentatora", zbog čega su tražili da sudija donese odluku da li će Lalić nastaviti da komentariše na taj način fotografije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()