Preživeli suvozač iz 'fijata smrti" otkrio šta je prethodilo nesreći: Konzumirali smo alkohol, nisam uspeo da probudim Dejana

Nenad K. je preživeo nesreću u kojoj se "fijat punto", vozeći u suprotnom smeru, zakucao na auto-putu u "hjundai" i zapalio

06.09.2023. 11:33
  • Podeli:
nesreća miloš veliki instagram 192-64f602534d3a7.webp Foto: Instagram/Printscreen/@192_rs

Četrdesetogodišnji Nenad K. nalazio se na mestu suvozača u "fijatu" za čijim je volanom bio Dejan J. (51), i koji se vozeći se u suprotnom smeru, zabio u automobil i izgoreo na auto-putu.

Konzumirali alkohol

Svedočeći u Urgentnom centru o detaljima nesreće, Nenad K. je priznao da su on i vozač konzumirali alkohol pre nesreće.

"Pre saobraćajne nesreće konzumirali smo alkohol. Ja sam popio 0,75 litara vodke, Dejan 3 piva od 0,5. Krenuli smo na svadbu kod svastike u Ivanjicu. Putanja kojom smo se kretali kroz Beograd je bila tranzit nakon čega smo se kretali Bulevarom vojvode Mišića i zaustavili se na benzinskoj pumpi, a zatim nastavili kretanje. Nisam siguran gde smo se uključili na auto put, ali je obilaznica kod Ostužnice u smeru ka Novom Sadu. Kada smo došli do uključenja na auto - put Miloš Veliki pogrešno smo se uključili u traku auto - puta Miloš Veliki koja je namenjena za saobraćaj ka Novom Beogradu i kretali se ka Obrenovcu u zabranjenom smeru", prenosi Telegraf reči preživelog saputnika iz "fijata smrti".

'Nisam uspeo da ga probudim'

Prema njegovim rečima, tokom vožnje upozoravao vozača a su se pogrešno isključili sa auto-puta.

"Nakon sudara, naša kola su počela da gore, pokušao sam da probudim Dejana, da izađemo iz vozila, ali nisam uspeo i ja sam izašao na vozačeva vrata, a on je ostao u "fijatu" bez svesti i sve se zapalilo. Za vreme vožnje nije koristio mobilni telefon, već je prozor bio otvoren i ruka mu je bila izbačena kroz prozor", rekao je on.

Podsetimo, Treće osnovno javno tužilaštvo koje vodi ovaj slučaj dalo je naloge da se obavi obdukcija, toksikologija, pregledi vozila, identifikacija leša, da se prikupe svi dokazi i dostavi izveštaj tužilaštvu.

Istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, ali i saslušanje povređenih.

Prilikom nesreće povređena je i 30-godišnja Dragoslava P. koja je bila za volanom "hjundajia" sa kojim se sudario "fiat punto". Ona je, svesna i komunikativna, nakon nesreće prevezena u KBC Zemun.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()