Španci ga traže zbog prodaje droga: Novi detalji o uhapšenom hrvatskom narkobosu

Hrvatski narkobos se nalazi u zatvoru u Srbiji

16.02.2023. 15:48
  • Podeli:
hapšenje policija Srbija MUP-6399b801ca278.webp Foto: MUP Srbija

Prošle godine španska policija pokrenula je akciju kodnog naziva ZADAR na području grada Granade na jugu Španije, gde je privela 37 osoba i pronašla 350 paketa marihuane, 65 kilograma hašiša i vatrenog oružja.

Međunarodna poternica

Istraga u kojoj je učestvovalo 300 policajaca dovela je do osobe inicijala G. B.(38), koja je napustila Španiju 29. septembra 2022. godine. Za njim je sud u Granadi raspisao međunarodnu poternicu, a španska policija je obavestila hrvatsku i srpsku policiju. Srpska policija ga je uhapsila 13. januara u Srbiji.

G.B. se sada nalazi u pritvoru u Srbiji ali je potpuno neizvesno kada bi mogao da bude izručen Španiji, kažu u španskoj polici, prenosi Blic.

"Uhapšeni je bio vođa kriminalne organizacije koja se bavila trgovinom droge i pranjem novca i bila je jedna od najvećih bandi u oblasti Granade i njenih predgrađa", saopštila je španska policija. 

Španija traži izručenje

Španci tvrde da su otkrili plantaže marihuane oko Granade i da ta organizacija od 2019. godine prevozi drogu iz Granade kamionima sa lažnim duplim dnom u zemlje srednje Evrope.

"U proseku su prevozili više od 100 kilograma droge mesečno u kamionima za međunarodni transport, u kojima su drogu sakrili u sofisticirana dupla dna, prerušena u legalnu robu. Sve je zataškano kao navodna turistička delatnost", dodala je policija iz Granade.

Srpska policija nije odgovorila da li sumnjiči G.B. za druga krivična dela i gde se trenutno nalazi u pritvoru i da li će biti izručen Španiji.

Podsetimo, po poternici Španije, G. B. zvani Brka pao je u Beogradu i to pošto je doputovao iz Marbelje u kojoj je živeo u luksuznoj vili sa Hrvaticom koja se bavi estetskom medicinom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()