Svedočenje majke na suđenju Blažiću kida srce: "Moj Petar je rekao da ga izbacimo iz automobila"...

Vozili smo 180 kilometara na čas do bolnice, rekla je majka mladića koji je preminuo 50 dana posle masakra kod Mladenovca

23.08.2024. 11:53
  • Podeli:
blažić suđenje-66c5ce89f057b.webp Foto: R.Z./ATAImages

Ljiljana Mitrović, majka Petra Mitrovića, koji je preminuo 50 dana od ranjavanja u masakru u Malom Orašju, danas je na suđenju Urošu Blažiću ispričala detalje nakon masakra.

Mitrović je najpre detaljno opisala šta su tog dana radili i da je njen sin izašao sa društvom napolje, dok ga je ona čekala kod kuće.

"U jednom trenutku je moj suprug vikao da ga je Peca zvao i rekao mu pobi nas čovek na Ravnom Gaju, brže dolazi", navela je ona.

Ona je stigla na lice mesta i njenog sina su već, kako je ispričala, stavljali u automobil, dok su druga deca zapomagala i ležala na zemlji.

"Vozili smo 180 kilometara na čas do bolnice, a moj Petar je rekao da ga izbacimo iz automobila jer ne može više da izdrži", rekla je ona i dodala da se njen sin 50 dana borio u bolnici, nakon čega je preminuo od sepse.

Urošu Blažiću je poručila da želi da poslednjih 50 dana života živi u mukama u kojima je živeo i njen sin

Svedočio je i njen suprug Vladan Mitrović koji je rekao da ističu imovinsko - pravni zahtev od 100.000 evra po članu porodice.

U masakru je ubijen i njihov rođak Marko Mitrović i on je preminuo na licu mesta.

Majka ranjene Nevene Vujić, Ivana Vujić je ostala pri svom iskazu u tužilaštvu, kao i Jovan Marković, kojem je Blažić te noći ukrao automobil.

Predloženo saslušanje članova porodice Blažić

Takođe, u nastavku suđenja Urošu Blažiću punomoćnici oštećenih su predložili da svedoče članovi porodice Blažić. Pored majke, dede, brata i snaje Uroša Blažića, predloženi su njegovi prijatelji i njegova bivša devojka.

Tužilac je takođe predložio nekoliko svedoka na okolnosti odbrane Radiše Blažića o oružju. Punomoćnici su predložili i da se u potpunosti veštače telefoni i Radiše i Uroša Blažića.

Prethodno je svedočila majka ranjene Anđele Stevanović, Mirjana Stevanović koja je rekla da se njena ćerka sada oseća bolje, a potom se obratila Urošu Blažiću. 

"Pustite me samo jedno oko, to levo, da mu uzmem koje moje dete nema i da mu svi ovde ranjeni uzmu organ koji im nedostaje zbog njega", rekla je Stevanović. 

Dodala je da je od oca čula da je Radiša Blažić zlotvor i da su ubijali životinje po selu.

Suđenje se nastavlja  26. i 27. septemabra kada će ponovo oštećeni svedočiti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()