Tata ubijene Angeline o detaljima suđenja za masakr u 'Ribnikaru': Šta je prvo pomislio kad je video Kostu Kecmanovića?

Ovo je prvi put da su se "susreli" sa dečakom.

09.10.2024. 10:49
  • Podeli:
anđelko aćimović-65face5ebdf10.webp Foto: UNA

U Specijalnom sudu u Beogradu na jučerašnjem suđenju Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, ispitan je njihov sin koji je 3. maja prošle godine u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet vršnjaka i čuvara te škole. Nastavak svedočenja maloletnog ubice zakazan je za 17. oktobar.

Otac ubijene Angeline, Anđelko Aćimović, oglasio se za TV Pink nakon suđenja po optužbama da su sinu, učinili lako dostupnim oružje kojim je ubio svoje vršnjake i čuvara škole. Kako je istakao, ovo je prvi put da su se "susreli" sa dečakom i da im je suđenje kao teško palo.

 "Bez obzira što je u pitanju dete ubica, jako je teško da se susretnete s ubicom svog deteta... To je bilo svima jako teško, teško za sve nas kao i svako novo suđenje koje je nova traumatizacija za sve nas, kaže Anđelko Aćimović, tata pokojne Angeline koja se posle nezapamćenog zločina u vračarskoj školi punih 12 dana na intenzivnoj lavovski borila za život, ali nažalost nije se dalo.  

Na pitanje koja mu je bila prva slika u glavi ili prva misao kad je video ubicu svog deteta posle godinu i po, Aćimović kaže:

"Prva slika... da li je to moguće i da li je uopšte bilo moguće da jedno dete uradi tako jedan monstruozni čin, i da ne postoji nijedan razlog da dete može da pomisli a kamoli tako nešto da uradi... Teško je zamislivo da se u tom detetu toliko skupilo kumulativno da se on ipak svesno pripremao i odlučio na takav zločin. Naša je obaveza da budemo u sudnici zbog naše dece: Mi nemamo prava ni na kakav popust niti da se žalimo", rekao je on i dodao:

"Svi roditelji koji su juče došli na suđenje do kraja su bili u sudnici, na suđenju, naravno i mi. Naša je obaveza da prisustvujemo zbog istine, zbog saznanja razloga, zbog rasvetljavanja, pre svega zbog naše dece. Ne razmišljam o tome koliko nam je snage potrebno. Mi smo obavezni znajući šta su naša deca pretrpela, mi nemamo prava ni na kakav popust niti da se žalimo na teškoće."

Upitan je i da kaže nešto o detaljima suđenja.

"Iskreno ne mogu da pričam o detaljima, da li je optužio majku ili ne, on je odgovarao na pitanja koja je dobio, davao je iskaz kao svedok i u svemu tome potvrđene su neke naše sumnje ko je mogao da učestvuje u procesu te promene u njegovoj glavi da se odluči na takav monstruzni čin... Svakako su to roditelji na prvom mestu, zatim druge stvari koje su uticale da to dete postane demon igrice, internet, oružje koje mu je bilo nadohvat rtuke, a roditelji se nisu setili da mu kažu da oružje nije način za rešavanje problema, kaže Angelinin otac upitan da kaže nešto o detaljima suđenja."

On je potom dodao i sledeće:

"Nismo mogli da vidimo izraze lica njegovih roditelja dok je on govorio, bili su nam okrenuti leđima."

Aćimović je kazao i da su svi roditelji ubijene dece u sudnici imali pomešana osećanja i gorčinu, i bes, i tugu, jezu i isto pitanje posle godinu i po - da li je to moguće.

" Ovo je prvi put da sam ga čuo, ne znam da li ima promene, ali stičem utisak da ima nekakve doze da se neki osećaji kod njega javljaju a ranije sam čitao iskaze da je bio hladnokrvan", rekao je Angelinin tata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()