Tuga u Novom Sadu posle pogibije šestočlane porodice: "Donećemo odluku o proglašenju dana žalosti"

Prema nezvaničnim informacijama požar je izazvao kvar na električnom biciklu

23.08.2024. 10:47
  • Podeli:
požar u novom sadu, poginuli roditelji i četvoro dece, 23 avg 2024 - TANJUG NENAD MIHAJLOVIĆ (8)-66c8333b446cc.webp Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

U Novom Sadu, strašna tragedija odnela je živote cele porodice kada je u požaru stradalo šestoro ljudi, uključujući četvoro dece. Požar, koji je izbio u ranim jutarnjim satima, pretvorio je dom ove porodice u zgarište, a užasni prizori i vapaji unesrećenih zatekli su susede u šoku.

Deda, očajan i nemoćan, pokušao je da sruši zid kako bi spasao svoje unuke, ali je, nažalost, bilo prekasno. Najmlađe dete je imalo samo dve godine.

Prema nezvaničnim informacijama požar je izazvao kvar na električnom biciklu, a scene užasa i tuge koje su usledile ostavile su dubok trag na čitavu zajednicu.

U svetlu ove tragedije, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je govorio za Kurir televiziju, izrazivši najdublje saučešće familiji stradalih.

"Ne bih mogao da kažem da je dobro jutro u Novom Sadu. Jutros oko 2 sata i 43 minuta izbio je požar naselje Salajka, ulica Đorđa Dere, gde je u požaru izgubilo život šestoro mladih ljudi, od kojih su četvoro deca. Iskoristiću priliku da izrazim najdublje saučešće familiji, prijateljima i svima onima koja je ova stvarno teška tragedija pogodila. Pripadnici Vatrogasne brigade Novi Sad bili su na terenu odmah kada su dobili dojavu požaru. Gasili su požar, ali nažalost nije bilo preživelih u vatrenoj stihiji koja je zahvatila objekat u kojem je porodica živela. Zajedno sa pripadnicima MUP-a i dežurnim tužiocem izašli su na lice mesta", rekao je Đurić. 

O uzroku požara još se ne zna ništa.

"Tela se nalaze u Zavodu za sudsku medicinu. Nadam se da će danas biti preliminarni izveštaj obdukcije, da znamo šta se dogodilo sa njima, ali čekamo takođe i da MUP završi sve svoje izveštaje i da dobijemo konačni izveštaj, da znamo šta se konkretno i tačno dogodilo, odnosno šta je uzrok požara. Posle toga mi kao grad moramo doneti svakako odluku o proglašenju dana žalosti" zaljučio je Milan Đurić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()